ΠΑΛΟ ΣΑΝΤΟ (ΙΕΡΟ ΞΥΛΟ)

Ο Πλανήτης ΤΟΥ ΠΑΛΟ ΣΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ :

​Δυνάμεις του αέρα : Ευτυχία, ευλογία, έλξη, επιτυχία, υγεία, ισορροπία,

 αναφέρεται σε φυτά βαλσαμόχορτου πλούσια σε ρητίνη που αναπτύσσονται άγρια, ιδιαίτερα σε τροπικές ζώνες. Στην οικογένεια των βαλσαμόδεντρων ανήκουν και η σμύρνα και το λιβάνι. ΕΧει «έντονη μυρωδιά»  και έτσι ήδη δίνει μια ένδειξη. Αλλά μόνο όταν μεταφράζετε το ισπανικό λαϊκό όνομα «Palo Santo» μαθαίνετε κάτι για την πραγματική του δύναμη.

Η μυρωδιά έχει γίνει τόσο μοναδική και όμως τόσο οικεία. Ακόμη και τη δεκαετία του 1990, το Palo Santo ήταν σχεδόν άγνωστο εκτός των συνόρων του Περού και του Ισημερινού.

Αυτό το ξύλο είναι παντού μαγικό. Ο καπνός υποστηρίζει κάθε είδους πνευματική ή τελετουργική εργασία. Η προσθήκη των τσιπς Palo Santo βελτιώνει π.χ. Β. το αποτέλεσμα των σακουλών mojo και παρόμοιων τελετουργικών αντικειμένων και όλων των ενεργειακά αποτελεσματικών κοσμημάτων μπορούν να καθαριστούν και να ευλογηθούν σε ένα έγχυμα Palo Santo.

Όταν καπνίζεται, το Palo Santo αναπτύσσει ένα ελαφρώς γλυκό αλλά φρέσκο ​​άρωμα. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση καθώς μπορείτε να ανάψετε απευθείας το ξύλο Palo Santo. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν απαραίτητα κάρβουνο ή σήτα καπνίσματος, αλλά μπορείς φυσικά και να ψιλοκόψεις το Palo Santo και μετά να το χρησιμοποιήσεις σε κάρβουνα ή σε σήτα – ακόμα και σε μείγματα με άλλα υλικά.

Τελετουργική χρήση:

Στις πνευματικές πρακτικές, το ιερό ξύλο χρησιμοποιείται για την αποβολή αρνητικών ενεργειών ενώ προσελκύει θετικές ενέργειες. Λέγεται ότι όλες οι κακές ενέργειες αποφεύγουν το άρωμα ενώ οι καλές ενέργειες το αγαπούν.

Το κάπνισμα ή το πλύσιμο με Palo Santo είναι επομένως ιδιαίτερα κατάλληλο για επαγγελματικούς χώρους και πρακτικές. Διαλύετε την ενέργεια προηγούμενων ασθενών/πελατών ή γενική στασιμότητα ή μπλοκαρίσματα ή μπορείτε να «καθαρίσετε τον αέρα» μετά από λογομαχίες, συζητήσεις ή έντονες διαπραγματεύσεις.

Παραδοσιακά, το ξύλο καίγεται και καθαρίζεται με τον καπνό, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε ένα δυνατό έγχυμα και να το προσθέσετε στο νερό καθαρισμού ή να βάλετε το κρύο έγχυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Σε νοητικό επίπεδο, το Palo Santo χρησιμοποιείται για να ανυψώσει τη διάθεση, να ηρεμήσει το μυαλό, να εμβαθύνει τον διαλογισμό, να προωθήσει τη συγκέντρωση ή τη δημιουργικότητα ή για να ανακουφίσει υπερβολικούς φόβους και ανησυχίες.

Το πλύσιμο του Palo Santo

Για να διώξετε τις αρνητικές ενέργειες και σκέψεις και να περικυκλώσετε τον εαυτό σας με θετική, διεγερτική ενέργεια, συνηθίζεται στη Νότια Αμερική να ρίχνετε βραστό νερό πάνω από ένα μικρό κομμάτι ξύλου Palo Santo σε ένα φλιτζάνι και να προσθέτετε και τα δύο μαζί στο νερό του μπάνιου μετά έχει κρυώσει.

Στη συνέχεια τρίβεται προσεκτικά όλο το σώμα με το ξύλο και πλένεται με το νερό. Στη συνέχεια, οι αρνητικές ενέργειες εξαφανίζονται στον αγωγό και το ξύλο αργότερα επιστρέφει στη φύση.

Το θυμίαμα Palo Santo

Για θυμίαμα χρειάζεστε ένα κομμάτι ξύλου Palo Santo (τουλάχιστον 5 εκ. μήκος),  μια επιφάνεια ανθεκτική στη θερμότητα (όπως ένα πιάτο ή ένα ρηχό μπολ ή ένα κέλυφος κολοκυθιού) με λίγη άμμο πάνω του και  ένα αναμμένο κερί ή σπίρτα.

Πάρτε το κομμάτι του Palo Santo στο χέρι σας και μετακινήστε το άκρο σε μια φλόγα για να το βάλετε φωτιά. Το Palo Santo δεν ανάβει τόσο εύκολα όσο το λευκό φασκόμηλο, γι’ αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί για να το ανάψετε.

Εάν το ξύλο έχει πιάσει φωτιά, αφήστε την ανοιχτή φλόγα να κάψει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα για να σχηματιστεί μια φωλιά από χόβολη πριν αποφύγετε ή σβήσετε προσεκτικά τη φλόγα. Το κάπνισμα γίνεται μόνο με χόβολη· μια ανοιχτή φλόγα μπορεί να παράγει πολλή αιθάλη.

Τοποθετήστε το κομμάτι ξύλου στην πυρίμαχη επιφάνεια, κρατήστε το στο χέρι υποδοχής και στη συνέχεια διανείμετε τον καπνό στο δωμάτιο ή γύρω σας με μεγάλες, κάθετες κυκλικές κινήσεις του χεριού δύναμης.

Θέστε τους στόχους σας στο μυαλό σας ή πείτε μια προσευχή ή μια επιβεβαίωση. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόθεση για την επόμενη μέρα στην οποία θέλετε να εστιάσετε ή – ειδικά αν η μουτζούρα με το Palo Santo ακολουθεί έναν καθαρισμό δωματίου με λευκό φασκόμηλο – μια ευλογία για το δωμάτιο στο οποίο γίνεται η μουντζούρα.

Μηνύματα φέρνει και το Palo Santo!

Εάν στέκεστε σε ένα ανοιχτό παράθυρο, μπορείτε επίσης να «δώσετε» θετικές ευχές και λόγια μαζί με τον καπνό που απομακρύνεται, ώστε να μεταφερθούν σε άλλο άτομο και να γίνουν δεκτοί εκεί δυναμικά. Προσευχές ή λόγια μπορούν επίσης να σταλούν στον άλλο κόσμο ή στους προγόνους.

Αφού ολοκληρώσετε τη χρήση του, μπορείτε είτε να σβήσετε το ξύλο πνίγοντας προσεκτικά τη χόβολη στην άμμο είτε μπορείτε να το αφήσετε να καεί μόνο του. Χωρίς να κυκλοφορεί αέρας, σβήνει πολύ γρήγορα.

Το ξύλο Palo Santo μας προέρχεται από το μη απειλούμενο είδος “Bursera Graveolens” και συλλέγεται βιώσιμα στο Περού σύμφωνα με τους κρατικούς δασοκομικούς κανόνες.

Γιατί εξακολουθούμε να ακούμε συχνά για την απειλή για τον πληθυσμό του Πάλο Σάντο;

Η απάντηση ξεκινά με το τι είναι στην πραγματικότητα το Palo Santo…

Μερικές φορές το πρόβλημα είναι η λύση.

Το απαιτητικό palo santo της αγοράς συνέβαλε αρχικά στην περισυλλογή και την καταστροφή του είδους. Αλλά αυτή η ίδια απαίτηση, αυτή η ίδια επιθυμία για κάτι τόσο μοναδικό και τόσο πολύτιμο, μπορεί επίσης να ενθαρρύνει την προσεκτική διαχείριση και ακόμη και την αναγέννηση του Palo Santo. Η ζήτηση φέρνει χρήματα στις απομακρυσμένες περιοχές του Περού. Οι κοινότητες που διατηρούν τα δάση τους μπορούν τώρα να είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους θα επωφεληθούν από μια ισχυρή συγκομιδή του Palo Santo, όπως ακριβώς επωφελήθηκαν από αυτήν—και οι παππούδες τους πριν από αυτούς.

ΜΕ ΑΓΆΠΗ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

WWW.THAVMATATIXIS.GR