5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για την τύχη σας

Ανακαλύψτε τα και απολαύστε τα θαύματα της τύχης γνωρίζοντας τα μυστικά της…

 

Η τύχη είναι στα χέρια σας

Η καλοτυχία είναι θέμα αντίληψης λένε πολλοί ερευνητές. Το κατά πόσο δηλαδή μας πηγαίνουν καλά τα πράγματα εξαρτάται από το πόσο τυχερό ή άτυχο θεωρούμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Σύμφωνα με έρευνες εκείνοι που θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό τείνουν να είναι και στην πράξη πιο τυχεροί.

Πιο τυχεροί όσοι μένουν στα ζεστά!

Όσοι κατοικούν σε θερμότερες περιοχές φαίνεται να είναι πιο τυχεροί. Πώς εξηγείται αυτό; Μια ερμηνεία είναι ότι περνούν περισσότερες ώρες έξω από το σπίτι και επομένως έρχονται σε επαφή με περισσότερο κόσμο και είναι πιο κοινωνικοί άρα έχουν και περισσότερες ευκαιρίες.

Θέλει ρίσκο

Η τύχη είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ρίσκο που είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε. Αν ο φόβος και η αμφιβολία μας πάνε πίσω δεν θα πετύχουμε και πολλά. Αν θέλουμε να αδράξουμε κάποια ευκαιρία, πρέπει να αφήσουμε για λίγο την ασφάλεια μας και να κάνουμε μια πιο ριψοκίνδυνη επιλογή κάποια στιγμή. Αν δεν ρισκάρουμε τίποτα άλλωστε μπορεί να χάσουμε τα πάντα.

Η τύχη δεν είναι τυχαία

Η τύχη μπορεί να πυροδοτηθεί από την καλή ή κακή τύχη που
είχε κάποιος στο παρελθόν, από την προσωπικότητά του και από τις
ίδιες τις απόψεις του για την ίδια την τύχη. Τα τυχερά σερί είναι
συχνά αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που δεν σχετίζονται πάντα απλά με κάποιο τυχαίο γεγονός.

Είναι στοιχείο του χαρακτήρα μας

Σύμφωνα με τους Κινέζους η τύχη αποτελεί ένα γνώρισμα του χαρακτήρα μας, όπως η εξυπνάδα. Με άλλα λόγια οι Κινέζοι πιστεύουν ότι η τύχη είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι και το έχεις πάντα μαζί σου μέχρι να πεθάνεις.