Μετατρέψτε κάθε σας νέο βήμα σε μια ευκαιρία

Η μεγιστοποίηση των ευκαιριών στη ζωή μας μπορεί να επιτευχθεί με ορισμένα απλά βήματα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας…

1. Βγείτε έξω από το σπίτι σας

Αν μένετε διαρκώς κλεισμένοι μέσα στο σπίτι σας, πόσες ευκαιρίες πρόκειται να σας προκύψουν; Το πιθανότερο είναι λίγες ή καμία. Οι τυχεροί άνθρωποι, ωστόσο, έχουν το χάρισμα να δημιουργούν τις συνθήκες για νέες ευκαιρίες στη ζωή τους και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνήθως μέσα στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού τους. Βγαίνετε, λοιπόν, τακτικά έξω από το σπίτι σας. Κάνοντας μια βόλτα στον καθαρό αέρα, ακόμη και αν δεν συναντήσετε κανέναν ή δεν σας προκύψει καμία νέα ευκαιρία, θα αποκομίσετε ένα σημαντικό κέρδος: ο φρέσκος αέρας και το περπάτημα θα «καρθαρίσουν» το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις με αποτέλεσμα να γίνετε πιο δεκτικοί σε νέα ερεθίσματα που μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες.

2. Γίνετε πιο εξωστρεφείς και μοιράζεστε τα συναισθήματα σας

Οι άνθρωποι που είναι εξωστρεφείς περνούν περισσότερο ουσιαστικό χρόνο με τους άλλους και κάνουν πιο πολλές ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Για να κάνετε ένα πρώτο βήμα γραφτείτε σε κάποιο σύλλογο ή γυμναστήριο όπου θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους. Μην διστάζετε να κάνετε νέες γνωριμίες με κάθε ευκαιρία π.χ. να πιάσετε κουβέντα με τον διπλάνο σας στο λεωφορείο. Ποτέ δεν ξέρετε τι έχει να σας πει…

3. Διώξτε το άγχος

Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος για έναν… κυνηγό ευκαιριών. Οι άνθρωποι που δεν έχουν άγχος μπορούν να διαγνώσουν πιο εύκολα τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται στη ζωή, ενώ τα αγχωτικά άτομα έχουν λιγότερες πιθανότητες να ανιχνεύσουν και να επωθεληθούν από τις ευκαιρίες, αφού το μυαλό τους είναι “μπλοκαρισμένο” από το άγχος.

4. Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Αν είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, τότε θα γεμίσει η καθημερινότητα σας με ευκαιρίες. Όταν είστε δεκτικοί σε νέα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να σας προκύψουν πολλές ενδιαφέρουσες καταστάσεις, οι οποίες θα σας φέρουν νέες δυνατότητες. Με τον τρόπο αυτό εκπαιδεύετε το μυαλό σας να είναι ανοιχτό σε νέες επιλογές και εναλλακτικές πορείες στη ζωή.