Εργασία: Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να «ανοίξει» η τύχη σας

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε πιο εύκολα δουλειά; Την απάντηση δίνει έρευνα από την Αμερική…

Αν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας στην σκληρή σημερινή πραγματικότητα που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας ξυρίστε το κεφάλι σας. Γιατί; Το ξυρισμένο κεφάλι προσδίδει κύρος και ηγετικές ικανότητες, με αποτέλεσμα ο εργοδότης να σας προτιμήσει.

Δείτε παρακάτω τη δική μας αποτελεσματική πρόταση

Αμερικανοί ερευνητές στο πλαίσιο σχετικής μελέτης υποστηρίζουν ότι οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται από τους άλλους και από τους υποψήφιους εργοδότες πιο αθλητικοί με ηγετικές τάσεις. Έτσι για το λόγο αυτό έχουν καλύτερες προοπτικές στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ερευνητές από τη Σχολή Επιχειρήσεων Wharton του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, έκαναν μια σειρά από πειράματα και διαπίστωσαν ένα παράδοξο: Ενώ οι ίδιοι οι φαλακροί άνδρες έχουν μάλλον χαμηλή αυτοεκτίμηση, οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο.

Μάλιστα, όσοι παίρνουν την μεγάλη απόφαση και ξυρίζουν το κεφάλι τους, παρατηρούν με έκπληξη ότι το «προφίλ» τους βελτιώνεται στον κοινωνικό περίγυρό τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε επίδειξη σε μια ομάδα εθελοντών σχετικών φωτογραφιών ανδρών με ή χωρίς μαλλιά. Όπως φάνηκε οι απολύτως φαλακροί άνδρες αξιολογήθηκαν από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επίσης φάνηκαν στους υπόλοιπους ότι είναι ψηλότεροι από το πραγματικό ύψος τους κατά δυόμισι εκατοστά. Οι εντελώς φαλακροί θεωρήθηκαν επίσης πιο ικανοί να ασκήσουν έντονη επιρροή και εξουσία στους άλλους. Υπάρχει ωστόσο και η αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνται λιγότερο ελκυστικοί και μεγαλύτεροι ηλικιακά. Αξίζει ωστόσο το τίμημα αν είναι να βρείτε σήμερα δουλειά.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ τη δική μας λύση και…κρατήστε τα μαλλιά σας!

ΘΕΛΩ Μεγάλη Τύχη στα επαγγελματικά